DENÄ°ZCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ BU FUARDA BULUÅžUYOR

14. ULUSLARARASI EXPOSHIPPING EXPOMARITT Ä°STANBUL
2017’DE Ä°LKLERE Ä°MZA ATACAK

Denizcilik sektörünün ulusal ve uluslararası aktörlerini bir araya getiren en önemli etkinliÄŸi olan ve 21-24 Mart 2017’de Pendik Green Park Convention Center’da gerçekleÅŸtirilecek 14. Uluslararası Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı, kapılarını açacak. Özellikle Ä°MEAK Deniz Ticaret Odası ve  Türk Deniz EÄŸitim Vakfı (TÜDEV), Türkiye Gemi Ä°nÅŸa Sanayicileri BirliÄŸi (GÄ°SBÄ°R) desteÄŸiyle, dünya çapındaki uluslararası fuar organizasyonları konusunda en tecrübeli firmalardan UBM tarafından 14. kez düzenlenecek olan fuar, uluslararası iÅŸbirliÄŸi fırsatlarını artıracak birçok yeni ve önemli etkinliÄŸe de ev sahipliÄŸi yapacak. 14. Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul’un kurulacağı 11 bin metrekarelik özel çadır alanı, Türkiye’de ÅŸimdiye dek kurulan en geniÅŸ fuar alanı olma özelliÄŸi taşıyor.

Tersane yatırımları ile uluslararası alanda iddialı olmaya devam edeceklerinin sinyalini veren Denizcilik Sektörü, 21-24 Mart 2017 tarihleri arasında Pendik Green Park Convention Center’da gerçekleÅŸtirilecek olan 14. Uluslararası Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul Denizcilik Endüstrisi Teknoloji ve Ticaret Fuarı’nda buluÅŸmaya hazırlanıyor. Armatörlük, gemi iÅŸletmeciliÄŸi, brokerlık, gemi kiralama, gemi alım-satımı, tersane iÅŸletmeciliÄŸi, yeni gemi inÅŸa-bakım-onarımı, konteyner taşımacılığı, lojistik hizmetleri ile gemi inÅŸa yan sanayi firmaları ve ilgili bankacılık, finans, sigortacılık ile eÄŸitim kurumlarından ulusal ve uluslararası önemli firmalar ile öncü markaları bir araya getirecek olan fuarda,  en yeni teknoloji ürün ve hizmetler de görücüye çıkacak.

14. Uluslararası Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul,  UBM çatısı altında, baÅŸta Ä°MEAK Deniz Ticaret Odası olmak üzere,  Türkiye Gemi Ä°nÅŸa Sanayicileri BirliÄŸi (GÄ°SBÄ°R), Gemi Sanayicileri DerneÄŸi (GESAD), Türk Deniz EÄŸitim Vakfı (TÜDEV), Türk Armatörler BirliÄŸi ve Gemi Makineleri Ä°ÅŸletme Mühendisleri Odası’nın (GEMÄ°MO), Gemi Mühendisleri Odası, Yunanistan Deniz Ticaret Odası, Ä°hracatçılar BirliÄŸi, Innovation Norway, Gemi Brokerları DerneÄŸi destekleriyle düzenlenecek. Uzun yıllardır YeÅŸilköy’de düzenlenen fuarın, sektörden gelen yoÄŸun talep üzerine Pendik’te düzenlenmesine karar verildi. Fuar için Green Park Convention Center’ın önündeki 11 bin metrekarelik alana özel olarak Almanya’da üretilen mega bir konstrüksiyon kurulacak. Ölçüleriyle Türkiye’deki en geniÅŸ çadır alanında düzenlenecek olan 14. Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul’da özel bir ısıtma sistemi ile hava koÅŸularına da hazırlıklı olunacak.

14. Uluslararası Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul kapsamında hayata geçirilecek birçok önemli yenilik ve etkinlik, Türkiye denizcilik sektörünün hareketlenen uluslararası arenada sahip olduÄŸu avantajları ortaya koyabileceÄŸi, yeni pazarlar için ÅŸans bulabileceÄŸi ve rekabet gücünü arttırabileceÄŸi önemli fırsatlar yaratacak.

Gemicilik ticaret fuarları alanında fark yaratan deneyim

EXPOMARITT Ä°stanbul, uluslararası fuar organizasyonları konusunda dünyanın en tecrübeli firmalarından UBM’in global bilgi birikimi sayesinde sektörün tüm uluslararası oyuncularını ve fikir liderlerini biraraya getiren bir fuar olma hedefi ile 14. kez düzenleniyor.

Asya denizcilik sektörüne giriÅŸ için en önemli kapı olan, Asya’nın en büyük gemicilik ticaret fuarı Marintec China’yı da düzenleyen UBM, sektör fuarcılığının dünya çapındaki önemli markaları Seatrade ve Marintec markaları ile pazarlama ve satış alanlarında yaptığı iÅŸbirlikleri sayesinde  Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul Fuarı’nın çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

EXPOMARITT Ä°stanbul, 10.000 sektör profesyonelini ağırlamayı hedefliyor

Her yıl geniÅŸleyen katılımcı ve ziyaretçi profiliyle, yeni iÅŸ ortaklıklarına zemin oluÅŸturmaya ve deniz ticaret hizmetleri sektöründeki son geliÅŸmeleri takip etme imkanı sunmaya devam eden 14. Exposhipping EXPOMARITT Ä°stanbul,  40’dan fazla ülkeden, 600’den fazla markayı temsilen 200’ün üzerinde katılımcıyı; toplamda 50’den fazla ülkeden yaklaşık 10.000 denizcilik profesyonelini ağırlamayı hedefliyor.

2015 yılında 13.’sü düzenlenen fuara 43 ülkeden 200’ün üzerinde firma ve 627 marka katılım gösterdi. Ayrıca 21 tersanenin katıldığı fuar, tersane sayısındaki bu rekor artış ile katılımcılar ve ziyaretçiler için önemli network olanakları saÄŸladı. Toplamda 57 ülkeden gelen 7 binden fazla denizcilik profesyonelinin katıldığı fuarda ziyaretçilerin %8’i doÄŸrudan sipariÅŸ verirken, %27’si ise sonradan sipariÅŸ vermek istediklerini belirtti. Fuarın bir ağ kurma etkinliÄŸinin ötesine geçtiÄŸini ve fuar ziyaretçilerinin satın alma gücünün de çok yüksek olduÄŸunu gösteren bu rakamların 2017’de artırılacağı öngörülüyor.

Uluslararası etkinlikler ve daha fazlası EXPOMARITT Ä°stanbul’da

TÜDEV iÅŸbirliÄŸi ile düzenlenecek ve sektör ile ilgili son trendlerin paylaşılacağı uluslararası konferansın yanı sıra, sektörün sorunlarının masaya yatırılacağı ‘CEO Sohbetleri’ ve ‘Hedef Ülkelerde Yatırım ve Ä°ÅŸ Fırsatları Toplantıları’, Ä°MEAK Deniz Ticaret Odası’nın resmi daveti ile Almanya, Avusturya, Belçika, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Fransa, Hollanda, Ä°ngiltere, Japonya, Kanada, Kore, KKTC, Norveç, Romanya ve Yunanistan gibi ülkelerden katılacak Armatör Birlikleri ile Türk firmalarını buluÅŸturacak. DiÄŸer yandan fuar kapsamında bir ilke daha imza atılarak, hem pozitif ayrımcılığın oluÅŸması hem de denizcilik sektöründe çalışan kadınların desteklenmesi amacı ile gerçekleÅŸtirilecek ‘Ä°ÅŸ Kadınları Kahvaltısı’ ile kadının bu sektördeki duruÅŸu konuÅŸulacak.

EXPOMARITT Ä°stanbul ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.expomaritt.com adresi üzerinden ulaşılabilir.