TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi

1995 yılında Vakfımız tarafından kurulan TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi önce Vardiya Zabitliği/Makinistliği ve daha sonra Uzakyol Vardiya Zabitliği/Makinistliği Eğitimine Şişli/İstanbul’daki binasında başlamış, 1999 yılında Tuzla/İstanbul’da inşası tamamlanan yeni yerleşkesinde eğitimlerine devam etmiştir.

TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi’nde, kuruluşundan 2012 yılına kadar geçen 17 yıllık eğitim süreci içinde, Uzakyol Vardiya Zabitliği-Makinistliği eğitimlerimize;1612 si Güverte, 422 si Makine Bölümünde olmak üzere toplam 2034 öğrencimiz katılmıştır. 1947 öğrencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmuş, 87 öğrencimiz açık deniz staj süresi eksiği nedeniyle henüz mezun olamamıştır. Bu öğrencilerimize ulaşmak suretiyle stajlarını tamamlamalarına destek olunmuş ve bu suretle 29 öğrencimizin daha mezun olması sağlanmıştır. Eğitim süresince öğrencilere  TÜRK DENİZ EĞİTİM VAKFI tarafından %40 oranında karşılıksız burs verilmiştir.

Bu süre zarfında ayrıca 4662 gemiadamına kısa süreli kurslar ile sertifika eğitimleri verilmiştir.

2003-2004 yılından itibaren TÜDEV Deniz Eğitim Merkezinde yürütülen Uzakyol Vardiya Zabitliği/Makinistliği Eğitiminin kalitesinin arttırılması, bu eğitimlerin sonunda mezun olan öğrencilerin İngiltere’de MCA (Maritime Coastguard Agency) sınavına girerek Türk ehliyeti yanında 2. ci bir ehliyet almaları ve de İngiltere’de bir Üniversitenin son sınıfına ön koşulsuz kayıt yaptırarak Lisans Diploması alabilmelerine olanak sağlamak amacıyla BTEC (Business and Technology Education Council) yetkilileri ile sözleşme yapılmış ve bu sözleşme gereğince TÜDEV Deniz Eğitim Merkezinde uygulanan programlar 2003-2004 yılından itibaren HND Diploması (Higher National Diploma-Yüksek Ulusal Diploma) verecek şekilde yeniden yapılandırılmıştır.

Bu programlardan mezun olan öğrencilerimizden;

• 26 öğrencimiz İngiliz Post HND İngiliz Üniversitesi ön Lisans sonrası eğitime katılma hakkı,
  • 10 öğrencimiz MCA ( Maritime Coastguard Agency) sınavına girme hakkı,
  • 10 öğrencimiz Plymouth Üniversitesi’nden Lisans Diploması,
  • 2 öğrencimiz İngiltere Denizcilik İdaresinden Vardiya Zabitliği ehliyeti almıştır.

Öğrencilerimize eğitimleri süresince Vakfımız tarafından Eğitim Burs desteği sağlanmıştır.

Bu dönemde birçok Avrupa Birliği Projelerine iştirak edilerek TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi’nin Avrupa’da tanınırlığı sağlanmıştır.

Ek olarak, TÜDEV;

İngiltere’deki, NORTHUMBERIA Üniversitesi,  SOUTH TYNESIDE College, DE MONFORT Üniversitesi, İskoçya’daki  STRATHCLYDE ve GLASGOW Üniversitesi ve GLASGOW Maritime College, Norveç’deki TRÖMSÖ Üniversitesi ile işbirliğine girmiştir.

TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi Video Galerisi

TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi Foto Galerisi