TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezi

1995 yılında Vakfımız tarafından kurulan TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezi önce Vardiya ZabitliÄŸi/MakinistliÄŸi ve daha sonra Uzakyol Vardiya ZabitliÄŸi/MakinistliÄŸi EÄŸitimine ÅžiÅŸli/Ä°stanbul’daki binasında baÅŸlamış, 1999 yılında Tuzla/Ä°stanbul’da inÅŸası tamamlanan yeni yerleÅŸkesinde eÄŸitimlerine devam etmiÅŸtir.

TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezi’nde, kuruluÅŸundan 2012 yılına kadar geçen 17 yıllık eÄŸitim süreci içinde, Uzakyol Vardiya ZabitliÄŸi-MakinistliÄŸi eÄŸitimlerimize;1612 si Güverte, 422 si Makine Bölümünde olmak üzere toplam 2034 öÄŸrencimiz katılmıştır. 1947 öÄŸrencimiz eÄŸitimlerini baÅŸarıyla tamamlayarak mezun olmuÅŸ, 87 öÄŸrencimiz açık deniz staj süresi eksiÄŸi nedeniyle henüz mezun olamamıştır. Bu öÄŸrencilerimize ulaÅŸmak suretiyle stajlarını tamamlamalarına destek olunmuÅŸ ve bu suretle 29 öÄŸrencimizin daha mezun olması saÄŸlanmıştır. EÄŸitim süresince öÄŸrencilere  TÜRK DENÄ°Z EĞİTÄ°M VAKFI tarafından %40 oranında karşılıksız burs verilmiÅŸtir.

Bu süre zarfında ayrıca 4662 gemiadamına kısa süreli kurslar ile sertifika eÄŸitimleri verilmiÅŸtir.

2003-2004 yılından itibaren TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezinde yürütülen Uzakyol Vardiya ZabitliÄŸi/MakinistliÄŸi EÄŸitiminin kalitesinin arttırılması, bu eÄŸitimlerin sonunda mezun olan öÄŸrencilerin Ä°ngiltere’de MCA (Maritime Coastguard Agency) sınavına girerek Türk ehliyeti yanında 2. ci bir ehliyet almaları ve de Ä°ngiltere’de bir Üniversitenin son sınıfına ön koÅŸulsuz kayıt yaptırarak Lisans Diploması alabilmelerine olanak saÄŸlamak amacıyla BTEC (Business and Technology Education Council) yetkilileri ile sözleÅŸme yapılmış ve bu sözleÅŸme gereÄŸince TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezinde uygulanan programlar 2003-2004 yılından itibaren HND Diploması (Higher National Diploma-Yüksek Ulusal Diploma) verecek ÅŸekilde yeniden yapılandırılmıştır.

Bu programlardan mezun olan öÄŸrencilerimizden;

• 26 öÄŸrencimiz Ä°ngiliz Post HND Ä°ngiliz Üniversitesi ön Lisans sonrası eÄŸitime katılma hakkı,
  • 10 öÄŸrencimiz MCA ( Maritime Coastguard Agency) sınavına girme hakkı,
  • 10 öÄŸrencimiz Plymouth Üniversitesi’nden Lisans Diploması,
  • 2 öÄŸrencimiz Ä°ngiltere Denizcilik Ä°daresinden Vardiya ZabitliÄŸi ehliyeti almıştır.

ÖÄŸrencilerimize eÄŸitimleri süresince Vakfımız tarafından EÄŸitim Burs desteÄŸi saÄŸlanmıştır.

Bu dönemde birçok Avrupa BirliÄŸi Projelerine iÅŸtirak edilerek TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezi’nin Avrupa’da tanınırlığı saÄŸlanmıştır.

Ek olarak, TÜDEV;

Ä°ngiltere’deki, NORTHUMBERIA Üniversitesi,  SOUTH TYNESIDE College, DE MONFORT Üniversitesi, Ä°skoçya’daki  STRATHCLYDE ve GLASGOW Üniversitesi ve GLASGOW Maritime College, Norveç’deki TRÖMSÖ Üniversitesi ile iÅŸbirliÄŸine girmiÅŸtir.

TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezi Video Galerisi

TÜDEV Deniz EÄŸitim Merkezi Foto Galerisi