T.C. Pîri Reis Üniversitesi Kuruluş Hikayesi

Türk deniz taşımacılığının ileri ülkeler seviyesine erişmesi ve ülkemizin bu konuda ekonomik gücünün refah ve verimliliğini artıracak Denizcilik Politikaları oluşturulması ve hedeflerinin belirlenmesi için gerekli çalışmaları yapmak, yaptırmak ve Türk Denizciliğine hizmet etmek maksadıyla elemanların yetiştirilmesi ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak amaçlanmıştır.

TÜRK DENİZ EĞİTİM VAKFI, Türkiye’de ihtiyaç duyulan Gemiadamı ihtiyacını karşılamak üzere;

• Mevcut Denizcilik İle İlgili Eğitim Kurumlarına Yardımcı Olmak,
  • Gemiadamı Yetiştiren Bir Eğitim Kurumunu Faaliyete Geçirmek,
  • Vakıf Senedinde Yazıldığı Gibi, (Şartlar Müsait Olduğunda Bir Üniversite) kurmak,gibi amaçlarla yola çıkmış ve de öncelikle ilk amacını kapsamında;
    • İ.T.Ü.   Denizcilik Fakültesine,
    • K.T.Ü. Denizcilik Fakültesine,
    • 9 Eylül Denizcilik Yüksekokuluna,
    • Diğer denizcilik kurumlarına gerekli maddi destek vermiştir. Vakfın bu destekleri halen süregelmektedir.

Daha sonra kendi eğitim merkezi olan ve TÜDEV DENİZ EĞİTİM MERKEZİ’ni Mart 1995 tarihinde Şişli’de faaliyete geçirmiştir. Bilahare Eğitim Merkezi, D.T.O. nın katkılarıyla 1997 yılında Tuzla’da inşasına başlanan yeni binasına taşınarak Eylül 1999 tarihinde eğitimine Tuzla’da devam etmiştir. TÜDEV Deniz Eğitim Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı şemsiyesi altında eğitim faaliyetini sürdürmüştür. TÜDEV Deniz Eğitim Merkezinde bu güne kadar 2100  zabitan yetiştirilmiştir.

4 Aralık 2003 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında; Deniz Ticaret Odası, Oda Meclisi ve Türk Deniz Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulları, TÜDEV Deniz Eğitim Merkezinin Yükseköğretim düzeyinde TÜRK DENİZCİLİK ÜNİVERSİTESİ olarak hizmete devam etmesini arzulamış ve bu yönde karar almışlardır.

Bu kararın hemen akabinde, YÖK’e (Yüksek Öğretim Kurumu) üniversite kuruluşu ile ilgili, takdim edilecek dosyanın hazırlıklarına başlanmış ve 9 Şubat 2004’te Üniversite Kuruluş ve Açılış Başvuru dosyaları birlikte YÖK Başkanlığına sunulmuş ve 8 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak Tüzel Kişilik kazanmış bulunan T.C. PÎRΠREİS ÜNİVERSİTESİNİ kurmuş ve Türk ve Dünya Denizciliğine kazandırmıştır.

* Üniversitenin resmi internet sayfasına gitmek için tıklayın

T.C. Pîrî Reis Üniversitesi Tanıtım Videosu

T.C. Pîrî Reis Üniversitesi Foto Galerisi

Bize Ulaşın

Postane Mahallesi, Eflatun Sk. No:8, 34940
Tuzla/İSTANBUL

T : +90 216 581 0050  F : +90 216 581 0051

E : bilgi@pirireis.edu.tr

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
Tüm Hakları Saklıdır. 2015 TÜDEV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.